+31 (0)76 50 20 385    info@boulanger.nl

utz02

utz01

UTZ CERTIFIED

Chocolaterie Boulanger Breda b.v. verwerkt duurzame chocolade; UTZ CERTIFIED, in de bonbons en aanverwante producten zoals chocolade letters, kerstklokjes, paashazen, truffels etc..

Cacaoconsumptie wereldwijd stijgend
De consumptie van cacao stijgt wereldwijd, waarbij volgens de minister de verwachting is, dat de vraag in opkomende economieën als China de komende jaren verder zal toenemen. Vanuit de consument en de retail wordt steeds meer belang gehecht aan kwalitatief hoogwaardige chocolade, herkomstaanduiding en duurzaamheid. Verder is er in de gehele keten groeiende aandacht voor de relatie met het natuur- en milieubeleid (onder andere energie-efficiënte, afval- en reststoffen beheer, goede landbouwpraktijken waaronder reductiegebruik bestrijdingsmiddelen), als ook sociaal beleid, met name op gebied van arbeidsomstandigheden. Deze maatschappelijke eisen vertalen zich in een vraag naar duurzame chocolade.

UTZ CERTIFIED gaat verder dan alleen duurzaam grondgebruik
UTZ CERTIFIED is een keurmerk voor maatschappelijk verantwoord geproduceerde koffie, cacao en thee. De organisatie stimuleert de boeren voor het doorvoeren van sociale, economische en milieutechnische verbeteringen. Voorbeelden hiervan zijn een duurzamer gebruik van de grond, het weren van milieuonvriendelijke bestrijdingsmiddelen en het naleven van arbeidswetgeving. UTZ CERTIFIED werkt nauw samen met Solidaridad, die de boeren ter plekke opleidt en begeleidt bij het aanpassen van hun werkwijze. Het certificerings- en traceerbaarheidsprogramma van UTZ CERTIFIED zorgt ervoor dat duidelijk is dat cacao maatschappelijk verantwoord is geproduceerd. Naast Solidaridad ondersteunen ook Oxfam Novib en WWF Internationaal het UTZ CERTIFIED programma.

  • UTZ CERTIFIED is een van de grootste duurzaamheids programma's voor koffie, cacao en thee
  • UTZ gecertificeerde boeren zijn getraind om duurzaam te verbouwen
  • zo verbeteren ze de kwaliteit van hun oogst
  • en werken ze met zorg voor mens en milieu
  • hun leefomgeving en inkomen verbetert
  • U helpt deze boeren nu door van onze bonbons en chocolade producten te genieten

Voor meer informatie: www.utzcertified.org

Aankomende jaren zal Chocolaterie Boulanger Breda b.v. steeds meer UTZ CERTIFIED chocolade inkopen zodat wij over een aantal jaren alleen nog maar volledig duurzame chocolade producten produceren.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Sluiten