+31 (0)76 50 20 385    info@boulanger.nl

historie01

historie02

Geschiedenis van Boulanger Chocolaterie

De geschiedenis van Boulanger Chocolaterie begint in 1969. Boulanger werd opgericht door de heer en mevrouw Bakker en vond plaats aan de Bredaseweg in Roosendaal. Aanvankelijk begonnen zij in de keuken van hun woning en werd de voorkamer gebruikt als winkel. Naarmate de tijd vorderde groeide de chocolaterie en werden er steeds meer mensen in dienst genomen.

De eerste winkel werd geopend in Roosendaal en spoedig daarna werd een tweede verkooppunt geopend in Bergen op Zoom. Inmiddels bevat Boulanger vier eigen zaken, acht franchisewinkels en ongeveer tachtig overige verkooppunten waar de eigen fabrikaat pralines worden verkocht.

Al vanaf de beginperiode is het assortiment 'verse room' de specialiteit van Boulanger. Door de jaren heen is ons assortiment enorm uitgebreid met allerlei luxe pralines en andere chocoladeproducten. Deze worden gemaakt in onze huidige fabriek te Etten-Leur, die sinds 1990 in deze plaats gevestigd is. In het jaar 2001 is de chocolaterie overgenomen door Dhr. en Mevr. Bogers. Na 16 succesvolle jaren van vakmanschap is per januari 2017 de chocolaterie overgenomen door Dhr. de Bock.

Huidige situatie

Het assortiment van Boulanger bestaat uit verschillende producten, zoals pralines, truffels, zeebanket en chocoladeproducten voor onder andere Pasen, Sinterklaas en Kerstmis. Voor alle producten die Boulanger aanbiedt wordt gebruik gemaakt van de fijnste Belgische chocolade. Het assortiment pralines beslaat ongeveer 55 verschillende modellen en worden voornamelijk naar eigen ontwerp gemaakt met hun eigen vullingen. Diverse pralines worden gevuld met de specialiteit van Boulanger, verse room, in melk, puur en witte chocolade. De truffels van Boulanger zijn tevens met verse room gevuld. De vulling van het zeebanket bestaat uit een fijne hazelnoot paté. Voor alle seizoensperioden heeft Boulanger een aangepast assortiment met onder andere paaseitjes, chocoladeletters en kerstkransjes. Wanneer deze producten zijn bereid worden zij bij de klant afgeleverd. Boulanger heeft een divers klantenbestand en bestaat onder andere uit: speciaalzaken & delicatessen winkel, groothandels in zoetwaren, bonbonspeciaalzaken en bakkerijen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Sluiten